چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷ - May 23, 2018

کدخبر : 5979
سه شنبه ۵ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۵

احساس می کنم برای این کار ساخته شدم.

نامه گناباد در راستای تجلیل از خدمات واحدهای صنفی ونهادهای خدمت رسانی که مشغول فعالیت هستند و به شکل نسبی مورد تایید و رضایت مردم بوده اند در شماره های گذشته نیز مراکز و موسسات و واحدهایی را معرفی کرده است .این اقدام ضمن اینکه موجب گسترش فرهنگ احترام و قدرشناسی از زحمات صادقانه و خدمت رسانی موثر در جامعه است می تواند موجب تقویت انگیزه درستکاری و انصاف و مسئولیت شناسی در محیط اجتماعی ما گردد.

در این شماره نیز به  معرفی «نانوایی سمبوسه طلایی» واقع در خیابان امام خمینی ( ۱۷ –  ۱۹) روبروی بانک رفاه  با مدیریت آقای علی پاکروان  پرداخته ایم.
یکی از ویژگی های مثبت این نانوایی عرضه نان با  کیفیت مناسب است.این موضوع موجب شده که میزان مراجعه کنندگان نانوایی بالا باشد.در این نانوایی بدون صرف زمان زیادی در نوبت با پیامک از ۶ صبح تا ۳۰/۱۴  عصر، نان عرضه می شود و شماره تماس همراه و ثابت در اختیار مشتری قرار می گیرد تا سفارش های خود را اعلام کنند.
یکی دیگر از و یژگی های نانوایی مذکور این است که اطلاعات ارزشمندی در باره نگهداری نان در اختیار مشتریان قرار می گیرد به عنوان مثال این که نان باید دارای بافتی مناسب و نرم و یکنواخت ناشی از خمیر عمل آوری شده باشد و قابلیت برش پذیری آن مطلوب باشد.با نصب بنر و اطلاعیه ها، مطالب مفیدی در معرض مشاهده ی مراجعان به نانوایی است .مثلا در مورد اینکه یخچال جای مناسبی برای نگهداری نان نیست ودر مدت کوتاهی نان بیات می گردد و بهترین محل برای نگهداری نان در طولانی مدت ،فریزر است و این که افزایش میزان سبوس در نان باعث بهبود ارزش غذایی می شود و این که روشنی رنگ نان دلیل مناسبی برای کیفیت نیست .بلکه نان های حاوی سبوس تیره رنگ هستند.نان داغ را نباید داخل نایلون گذاشت همچنین احادیث و روایاتی درباره اهمیت وبرکت نان نیز به چشم می خورد.این اطلاعاتی که روی در ودیوار است کمک می کند تا مشتری درهمان فرصتی که برای گرفتن نان و رسیدن نوبت منتظر است به سطحی از آگاهی درباره ی مصرف نان و نگهداری نان و تشخیص میزان کیفیت نان از روی شکل ظاهری دست یابد.
علی پاکروان مدیر این نانوایی متولد ۱۳۶۶ است .او از ۱۳ سالگی در نانوایی کار کرده است.او درباره ی شروع کارش می گوید»ابتدا در نانوایی آقای حسن زاده که نان تافتون عرضه می کند مشغول به کار شدم دلیل ورود من به این شغل و ادامه دادن در ابتدای کار این بود که مزد کارگرها را نقدی و شب به شب پرداخت می کردند .بعد از سه ماه شاطری را  یاد گرفتم.البته با من شرط کردند که در آنجا بمانم وکار را ترک نکنم .من تا شب قبل از اعزام به خدمت سربازی همانجا کار کردم و می توانم با قاطعیت بگویم که در همه ی این سال ها فقط یک روز مرخصی گرفتم .انگیزه ی کاردر من توقف ناپذیر بود.
حتی با پای شکسته ودست صدمه دیده هم کار را تعطیل نکردم  بعد از خدمت مدتی دنبال کارهای دیگری رفتم اما احساس می کنم برای این کار ساخته شدم و تصمیم گرفتم نانوایی بزنم به آقای شورابی مسئول آرد و نان فرمانداری مراجعه کردم ایشان بدون این که مرا سر بدوانند پیگیر کار من شدند و بسیاری از کارهای من را انجام دادند و به من گفتند برو هر جایی که مغازه ای گیر آوردی بیا و مجوز و بقیه ی کارها را به من بسپار . دلیلش این بود که می دانست من اهل این کار هستم و در زمان بازرسی،ایامی که قبل خدمت کار می کردم ، کار من را دیده بود.بلاخره مکان فعلی را انتخاب کردم و از ۹ سال قبل در همین مکان که الان شاهد هستید ،نانوایی سمبوسه طلایی مشغول خدمت رسانی هستم.


وقتی از آقای پاکروان درباره ی شیرینی ها و سختی های شروع کار می پرسم ،می گوید:روز اول که ما شروع به کار کردیم ماه رمضان بود . روز اول به شکل صلواتی با همراهی یکی از خیرین کار را آغاز کردیم . مثل هر کاری در ابتدا دشواری هایی داشت اما به سرعت مسیر هموار شد و در طول این مدت بسیار روند کار خوب بوده و از میزان استقبال راضی بودم چون نان تنوری بود و مردم به کیفیت نان توجه داشتند استقبال خوب بود. مدیر نانوایی سمبوسه طلایی درباره دریافت سهمیه آرد  و وجود تبعیض و آشفتگی در اختصاص سهمیه ها اظهار ات جالبی دارد:
تا پایان سال ۱۳۹۱ آرد دولتی دریافت می کردیم و هر نان قیمتش ابتدا ۱۸۰ و در این اواخر ۲۳۵ تومان بود.
اواخر سال ۱۳۹۱ از بین صد و هجده نانوایی در گناباد هجده نانوایی را آزاد کردند به این بهانه که واحدهایی که کیفیت نان پایینی دارند باید آزاد شوند ولی این دلیل قانع کننده ای نبود چون من تنها فردی بودم که از فرماندار لوح تقدیر داشتم بعد که این استدلال موثر واقع نشد بهانه آوردند که کسانی که این اواخر پروانه دریافت کردند باید آزاد شوند و سهمیه دولتی دریافت نخواهند کرد که این گفته هم خلاف واقع بود و بسیاری از کسانی که مثلا چندین مدت بعد از ما پروانه دریافت کرده اند هنوز از سهمیه دولتی استفاده می کنند ! بعد از این که اعتراض زیادی کردیم گفتند قرعه کشی بوده به هر حال هیچ وقت مشخص نشد این تصمیم بر چه اساسی گرفته شد که باعث تعطیلی چند واحد نانوایی شد.با این وجود ما با اصراری که بر کار داشتیم و رعایت کیفیت نه تنها مشتریان خود را از دست ندادیم بلکه میزان مشتریان را افزایش دادیم
به رغم این که قیمت نان در مقایسه با دوستانی که سهمیه آرد دولتی دارند هر دانه ای ۲۰۰ تومان گرانتر است ما به دلیل توجه و تاکیدی که بر حفظ کیفیت داشتیم وبخاطر اینکه دلسرد نشدم وکارم را ادامه دادم با افزایش تقاضا هم مواجه شدم و مشتریان ما کم نشدند.
الان ما کیسه آرد با قیمت  ۶۲۵۰۰ تومان ونانوایی های که  سهمیه دارند با قیمت ۳۲۰۰۰ تومان دریافت می کنند.ولی همانطور که گفتم برای بنده نامعلوم است که انتخاب نانوایی هایی که باید سهمیه دریافت کنند بر اساس چه معیاری است!
آقای پاکروان در خصوص اینکه خدمات ویژه ای که ارائه می کنند با الگوگیری از شهرهای دیگر بوده یا ابتکار خود ایشان می گوید:
الگوگیری و میل به پیشرفت بسیار خوب است البته من همچنان فکر می کنم ما هنوز از لحاظ خدمات دهی صفر هستیم .ما مثلا برنامه داشتیم که صبح بتوانیم یک پاکت شیر با نان توزیع کنیم با قیمت مناسب ولی من  واقعا تنها هستم .کار در نانوایی طوری هست که خودت باید حضور داشته باشی محدودیت هایی داشتیم . من دیدم تعدادی از مشتری هایی که کارمند هستند یا مشکلاتی دارند و زمان برایشان خیلی اهمیت دارد.برای این که معطل نشوند پیشنهاد سفارش پیامکی  را دادم والان سفارش های پیامکی را در زمان مورد نظر مشتری تحویل می دهیم . گاهی روزنامه برای مطالعه مشتریان می گذاشتم که متاسفانه برخی ها روزنامه ها را برای نان برمی داشتند یا پاره می کردند .علی رغم اینکه ما نایلون و چیزهایی از این دست برای تسهیل کار مشتریان آماده داریم .
وقتی ازآقای پاکروان درباره سرعت عمل  و کمیت تولید نان می پرسم  به نکته ی مهمی اشاره می کند : ما البته یک مجموعه هستیم واز همه ی همکارانم که با مسئولیت شناسی و تلاش فراوان به من کمک می کنند قدردانی می کنم .این همکاری باعث شده که ما به این سطح بالای  تولید نان و البته خدمات رسانی در بیشتر ساعات شبانه روز بپردازیم اما اگر حمل برخودستایی نباشد باید به این واقعیت اشاره کنم که  من برای پختن نان می توانم در خراسان رضوی ادعا کنم که بالاترین سرعت عمل را  دارم .

وی در مورد برنامه هایی که در راستای توسعه ی کار دارد هم می گوید:من تلاش می کنم برای  رفع  مشکل کسانی که گرفتاری دارند و نمی توانند به نانوایی مراجعه کنند یا افراد معلول و کسانی که قادر نیستند مراجعه کنند هم راه حلی بیابم. من  اگر کسانی باشند به عنوان پیک من استقبال می کنم که پیک هم داشته باشیم . ما ازساعت  ۶ تا ۱۰صبح  و از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۳ عصر و ازساعت ۵ عصرتا ۱۱:۳۰ شب حضور داریم.در حال حاضربه غیر از خودم یک فروشنده یک نان درآر یک چونه گیرو یک نفرتوزیع کننده نان بسته بندی در این واحد مشغول به کار هستند .  این نانوای خوش فکرو پرتلاش گنابادی درباره ی نحوه ی برخورد مشتریان می افزاید:
ما مشتری داریم که صبح می آید یک خداقوت گرم به ما می دهدو انرژی خیلی مثبت می دهد آقای جعفری نامی هستند که دوست داشتم ازایشان یادی بکنم. برخوردهای بدی هم به ندرت وجود دارد. مثلا رئیس فلان اداره یک برخورد غیر محترمانه جلو جمع می کند که نشان بدهد آدم مهمی است اما استدلال نمی کند .درواقع اکثریت راضی هستند.

آقای پاکروان دربخش انتهایی گفتگوها به برخی مشکلات این حوزه اشاره می کند:از سال ۱۳۹۲ که قیمت نان گران شد من دارم به همان قیمتی نان را می دهم که چهار سال قبل به دست مشتری می دادم در این چهار سال قیمت گاز وحشتناک گران شده و اجاره ها و هزینه ها هم که شما در جریان هستید.


من باید یک حقیقتی را با مردم در میان بگذارم وامیدوارم که  پیگیری های بیشتری انجام شود از سوی کسانی که واقعا درد نان با کیفیت دارند و از سوی مسئولانی که مدام درباره بهتر شدن وضع نان وعده می دهند و آن اینکه کیفیت ارد نوسان دارد. کیفیت آردها را متناسب با نیاز کارخانه ماکارونی تغییر می دهند و این مسئله بسیار به کیفیت نان مردم لطمه می زند.
من واقعا از نشریه نامه گناباد تشکر می کنم.شما اولین نهادی هستید که حداقل یادی از ما کردید و این قدردانی وتوجه جای سپاس دارد. اما انتظار ما از مدیرانی که مسئولیت  مستقیم با این بخش دارند این است که حداقل اگر حمایت وتوجه وتشویقی نمی کنند موانع بر سر کار ما را ،برطرف کنند.

نظرات بازدید کنندگان
  1. عالی بودلایک دارید…….

دیدگاه شما

css.php